Májtisztítás máriatövissel


Leírás A máriatövismag olaj jótékony hatásai A májtisztítás máriatövissel természetes gyógynövény tele antioxidánsokkal, gyulladáscsökkentő hatással, melyet gyakran használnak a szervezet méregtelenítésére, különösen a máj megtisztítására.

lépfene gyógyszer

A máriatövis olajat már évszázadok óta a májtisztítás egyik leghatásosabb gyógynövényeként tarják számon. A máriatövis magja háromféle módon fejti ki hatását: védi a májat a szennyező anyagoktól, segíti a méregtelenítést, a máj sejtjeinek regenerálódását, valamint új májsejtek képződését.

A máriatövis magjának májra gyakorolt jótékony hatása a Sylimarin nevű flavonoidnak köszönhető, mely segíti a károsodott májsejtek helyreállítását, erős antioxidáns hatással rendelkezik.

paraziták előállítására szolgáló hamu

A máriatövis természetes módon megfordíthatja az alkoholfogyasztás, a légszennyezés, és más környezeti tényezők káros hatásait! A máj valójában a legnagyobb belsőszervünk, felelős számos alapvető méregtelenítő funkció elvégzéséért.

A máriatövis - egyéb ismert nevén őszbogáncs, szamárkóró, boldogasszony tövise - egy, az őszirózsafélék családjába tartozó növényfaj. Legismertebb tulajdonsága a májra gyakorolt jótékony hatása, melyet az évszázados népi gyógyászati megfigyelések mellett tudományos kutatások is igazolnak. A máriatövis két fajtáját különböztetjük meg - az ezüst vagy elefántcsontszínű és a boldog máriatövis külső jegyein kívül gyógyászati alkalmazásában is különbözik. A latinul Silybum marianum néven ismert boldog máriatövis ezt nevezi a köznyelv máriatövisnekmediterrán térségből származó növényt májtisztító tulajdonsága révén méltán nevezhetjük "a máj gyógynövényének".

Vérképünk megfelelő állapota attól parazita gyógyszer függ, hogy a máj milyen egészségi állapotnak örvend. A máj segíti eltávolítani a káros anyagokat a vérből, segíti a hormontermelést, méregtelenít, emeli a glükózszintet a vérben, annak érdekében, hogy szervezetünknek elég májtisztítás máriatövissel legyen, az epét a vékonybélbe engedi, így a zsírok fel tudnak szívódni az élelmiszerekből.

Jól látható, hogy a rossz májfunkció számos probléma okozója lehet!

gyermek nyelv papilloma

Mindezek mellett a máriatövis olaj - segíthet a daganatok elleni védekezésben, - alacsonyan tarthatja a magas koleszterinszintet, - segítséget nyújthat a cukorbetegség megelőzésében és szabályozásában, - segíthet megelőzni az epekő kialakulását, - javíthatja a bőr egészségét, - öregedésgátló hatású.

A máriatövis olaj fogyasztása Pirítós kenyérre csepegtetve is fogyasztható, ugyanakkor ízletes nyers és párolt zöldségekhez. Ízesíthetjük vele a leveseket, szószokat, húsokat, de akár hozzá illő körethez is szervírozhatjuk.

Méregtelenítő rendelése Méregtelenítés máriatövissel A máriatövis az őszirózsafélék családjába tartozó lágy szárú növénymelynek vaskos szára felálló és elágazó. Zöld levelei márványosak, mivel erezetén klorofillmentes szövet található.

A vegetáriánus fogásokhoz is kiváló kiegészítő. Simán teáskanállal is fogyasztható önmagában. Hidegen fogyasszuk, ne hevítsük fel.