Portobello gomba, Listing Posts

Jellemzően tésztafélékhez használjuk, de lehet salátákba, szendvicsekbe is rakni, szinte minden fogást fel tud dobni. Többféle pesto szósz létezik, a legnépszerűbb a zöld színű, tejszínes genovai pesto.

Kis üvegecskékben tárolva minden boltban jelen van, de érdemes felkutatni egy olasz delikát boltot, ha igazi pestót szeretnél vásárolni. Bezárás Elkészítés: A magas hőfokra felmelegített grillen, elsőként a paprikát grillezd egészben.
Betűméret:
Minden oldalát jól süsd meg, az sem baj, ha megfeketedik. Amikor elkészült, tedd félre és kihűlés után távolítsd el a paprikák héját, a magházat és az ereket, majd vágd csíkokra.

A parmezán sajt előkészítéséhez zöldséghámozót használj, hogy nagyobb darabokat, csíkokat vághass le a tömbről, majd ezt is tedd félre. A folyóvízben megmosott gombáknak távolítsd el a tönk részét akár a lemezeket is kikaparhatod, de ez nem feltétlenül szükségesmajd jöhet a grillezés.

Mielőtt elkezded sütni a gombát, vékonyan kend meg a kalapok mindkét oldalát olajjal, majd az alsó oldalára ez kerüljön portobello gomba a grillre jöhet még egy kiskanál pesto is. A közepes hőfokra csökkentett grillre helyezett gombákat ezután megpakolhatod egy szelet sonkával, pár csík sajttal, félbevágott paradicsomdarabokkal és a sült paprikával. Extra tippek: A recept a gombán kívül szinte bármilyen zöldséggel vagy más gombafajtával elkészíthető, vegetáriánus vendégek kedvéért pedig a prochiutto is simán elhagyható.

Anélkül is nagyon finom. A gomba tönköket később felhasználhatod leveshez, vagy gombapaprikáshoz, portobello gomba semmiképp se álljon sokáig, mert nagyon gyorsan romlik.
Ha nem kapsz egész parnezánt, a reszelt változattal is ugyanolyan finom lesz a recept, legfeljebb kicsivel több odafigyelést igényel, hogy ne a faszénen kössön ki a sajt.
