Yersinia baktériumok. A Yersinia enterocolitica fertőzés tünetei


A Wikimédia Commons tartalmaz Yersinia pestis témájú médiaállományokat és Yersinia pestis témájú kategóriát.

Share on Facebook Share on Twitter A Yersinia enterocolitica okozta bélfertőzések Ez a bélrendszer betegsége, amelyet a gram-negatív Yersinia enterocolitica baktériumok okozta fertőzés okoz. Ez a betegség általában lázzal, hasmenéssel vagy hasi fájdalommal jár.

Címkék: fertőzésYersinia A szép elnevezés hallatán az ember virágzó növényre gondolhat, ám mögötte egy nem teljesen ártalmatlan bélbaktérium rejlik: a Yersinia olyan kórokozó, amely a gyomor-bélbetegségek egy részéért felelős, és kezeletlenül fájdalmas ízületi gyulladásokat is okozhat.

Ez a yersinia baktériumok szisztémás fertőzéshez is vezethet. Az átvitel széklet-orális úton történik szennyezett élelmiszer vagy víz elfogyasztása vagy fertőzött személyekkel vagy állattal való közvetlen érintkezés útján.

Ezt a betegséget akkor erősítik meg, amikor a Yersinia enterocolitica székletmintában található.

yersinia baktériumok

Yersinia enterocolitica Y enterocolitica Gram-negatív, bacillus alakú baktérium, a Yersiniaceae családba tartozik. A Yersinia enterocolitica fertőzés szennyezett élelmiszerek, különösen nyers vagy nem megfelelően főtt sertéshúsból készült termékek fogyasztásával és pasztörizálatlan tej fogyasztásával nyerhető el.

yersinia baktériumok

Ez a betegség fertőzött állat megérintésével, szennyezett kútvíz ivásával vagy ritka esetekben fertőzött transzfúzióval is megfertőződhet. Yersinia baktériumok Yersinia enterocolitica fertőzések gyakorisága növekszik azoknál a gyermekeknél, akiknek immunrendszere legyengült. Az inkubációs periódus körülbelül nap.

yersinia baktériumok

Yersinia enterocolitica baktériumok A Yersinia enterocolitica fertőzés tünetei Az Y enterocolitica fertőzés tünetei általában a következők: Hasmenés — ennek a fertőzésnek a leggyakoribb klinikai megnyilvánulása. A hasmenés súlyos esetekben véres lehet.

yersinia baktériumok

Az elváltozások nappal a láz és a hasi fájdalom megjelenése után jelentkeznek, és a legtöbb esetben körülbelül egy hónap alatt spontán megszűnnek.

Yersinia enterocolitica kezelés A Yersinia enterocolitica fertőzés általában önmagában elmúlik, és a fertőzött embereknek nincs szükségük antibiotikum kezelésre.

  • Yersiniosisok A yersiniák coccoid vagy rövid pálcika alakú, Gram-negatív baktériumok.
  • Yersinia - veszélyes fertőzés – Natúrsziget
  • Zentel tabletta adag
  • Európában az O3 és az O9 szerotípus a humán patogén.

Az Y enterocolitica fertőzésben szenvedő betegek ellátása elsősorban támogató, táplálékkal és vízzel látja el őket. Az antibiotikumok azonban alkalmazhatók súlyos vagy bonyolult fertőzéses esetek kezelésére.

Yersinia pestis - The Plague : Microbiology Lectures